
اخبار و مقالات
بیمارستان پیامبران
هفته ملي سلامت بانوان
((زن گرانبهاترين اعجاز خداوند است))
هفته ملي سلامت بانوان
((سلامت زنان در دوره ي كرونا))
24 لغايت 30 مهر ماه 1399
با توجه به همه گيري بيماري كوويد 19و در جريان بودن مطالعات در اين زمينه ،اطلاعات زير براساس آخرين نظر سازمان بهداشت جهاني و وبينار اخير بين المللي در مورد مراقبتهاي نوزادي دردوران كوويد 19تهيه گرديده است .
*از آنجائيكه زنان نقش مهمي را در خانواده ايفا مي كنند ،لذا سلامت جنسي آنان ،باروري و بارداري و زايمان ايمن و مراقبت از نوزاد و شيردهي از اهميت ويژه اي برخوردار است .
در ذيل به سوالات رايج در اين زمينه مي پردازيم :
*آيا روابط جنسي مي تواند باعث انتقال ويروس كوويد 19شود؟
–هيچ مدركي مبني بر انتقال ويروس كرونا از طريق روابط زناشويي وجود ندارد .با اين حال اگر يكي از طرفين مبتلا به كوويد 19باشد ،ممكن است از طريق تنفسي و هواي بازدم ،ويروس به ديگري منتقل شود كه در صورت داشتن بيماري هاي زمينه اياز جمله بيماريهاي ريوي ،قلبي ،ديابت ،بيماري هاي خود ايمني ،سرطان يا ضعف سيستم ايمني بدن امكان آسيب پذيري بيشتري وجود خواهد داشت .
نكته:مراقبت از زنان بارداربه دليل قرار گيري آنها در گروههاي پر خطر از اهميت ويژه اي برخوردار است .
*براي خانمي كه باردار شده است انجام چك آپهاي معمول پيش از تولد ،ايمن است ؟
-در سراسر دنيا در حال حاضر شاهد سازگاري بسيار زيادي در اين زمينه به دليل رعايت فاصله گيري اجتماعي هستيم و در نتيجه مي توان بسياري از ويزيت ها و پايشهاي جنين را به صورت آنلاين با پزشك معالج يا ماما انجام داد و بسته به شرايط بارداري مادر (پر خطر يا كم خطر بودن )پزشك براي انجام ويزيتها تصميم گيري مي كند
نكته:در بيمارستان پيامبران كلاسهاي آمادگي برايزايمان همه روزه و به صورت آنلاين و همچنين با رعايت فاصله گذاري اجتماعيبه صورت حضوري و خصوصي برگزار گرديده و كليه آموزشهاي لازم در زمينه مراقبتهاي دوران بارداري و زايمان و پس از زايمان و شيردهي به مادران داده مي شود .
*اگر حين بارداري به بيماري كرونا مبتلا شويم آيا بيماري به جنين منتقل مي شود ؟
-اطلاعات كاملي در اين زمينه وجود ندارد اما تا به امروز ويروس كرونا در مايعات واژن ،خون بند ناف يا شير مادر ،مايع آمينيوتيك و جفت ديده نشده است .
نكته : بهترين كار براي خانم باردار يا تازه زايمان كرده رعايت كليه اقدامات احتياط آميز و ضروري براي پيشگيري از ابتلا به بيماري كرونا مي باشد ودر صورت شك به بيماري بايد هر چه سريعتر به پزشك مراجعه نماييد.
*من اززايمان در اين شرايط مي ترسم چطور با اين اضطراب كنار بيايم؟
-داشتن يك برنامه براي زايمان مي تواند به شما حس كنترل بيشتري بدهد تا احساس اضطرابتان را تسكين دهيد .كارهايي مثل اينكه وقتي درد زايمان شروع شد يا اورژانسي براي مراجعه به بيمارستان پيش آمد را از قبل برنامه ريزيكرده ،مدارك لازم را آماده داشته باشيد (مدارك شناسايي ،سونوگرافي و آزمايشات حين بارداري)،به محدوديت هاي بيمارستاني براي ملاقاتها فكر كنيد و تصميم بگيريد كه در پروسه زايماني چه كسي ازشما پشتيباني مي كند و در كنارتان خواهد بود .كارهاي ساده اي مثل ورزش هاي كششي و تنفسي را نيز با توجه به اجازه ي پزشكتان انجام دهيد .
*آيا همسر يا اعضاي خانواده ام مي توانند هنگام زايمان كنارم باشند ؟
-با توجه به همه گيري بيماري كرونا ،در كشور ما به خانم بارداراجازه داده ميشودحداقل يك نفر را به عنوان همراه داشته باشد ،همسر ،خواهر ،مادر يا يك فرد نزديك به خود را براي زمان زايمان انتخاب كنيد كه البته بايستي نكات بهداشتي شامل پوشيدن ماسك و شستشوي مرتب دستها را رعايت كنند.
نكته:در بيمارستان پيامبران تمامي پروتكل هاي بهداشتي رعايت شده و كادر درمان با در اختيار داشتن وسايل كامل حفاظتي و رعايت موازين بهداشتي تمام تلاش خود را در به حداقل رساندن شرايطانتقال بيماري به انجام مي رسانند.
*بعد از زايمان چه كارهايي انجام بدهم تا از نوزادم در برابر ويروس كرونا محافظت كنم ؟
بهترين كاري كه ميتوانيد انجام دهيد اين است كه همه چيز را ساده برگزار كنيد و فقط فقط با افرادنزديك خانواده تان تماس داشته باشيد و در حا حاضر بازديد كننده ديگري را نپذيريد.
*آيا مي توانم با اطمينان از سلامتي ،نوزادم را شير بدهم ؟
-شير دهي كاملا ايمن است و ويروس كرونا از طريق شير مادر منتقل نمي شود .اگر مشكوك به ابتلابه بيماري كرونا هستسد ،خيلي سريع كمك پزشكي بگيرد .
مادراني كه در وضعيت جسماني خوبي هستند مي توانند با رعايت موارد احتياطي مثل زدن ماسك ،شستن دستها قبل و بعد از تماس با نوزاد و تميز و ضد عفوني كردن سطوح به نوزاد خود شير بدهد .در صورت عدم اجازه شير دوشيده شده با رعايت تمام نكات بهداشتي را مي توان با قاشق يا كاپ به نوزاد داد.
نكته :در مجموع به نكات زير براي محافظت خود توجه فرمائيد :
-از تماس با كساني كه علائم بيماري كرونا را دارند بپرهيزيد .
-تا حد ممكن از وسايل نقليه عمومي استفاده نكنيد .
-از حضور در جمع هاي كوچك و بزرگ در فضاهاي عمومي به خصوص اماكن سربسته يا محدود پرهيزكنيد .
-تا حد امكان از منزل كار كنيد .
-به طور مرتب دست هاي خود را با آب و صابون بشوييد يا با مواد ضد عفوني كننده حاوي الكل تميز كنيد .
-فاصله گذاري اجتماعي با ديگران را رعايت كنيد .
-از لمس چشم ،بيني و دهان خود خودداري كنيد .
-در مكان هاي عمومي از ماسك استفاده كنيد .
-سطوح در معرض تماس را ضد عفوني كنيد .
-حتي الامكان از فضاي آنلاين براي ارتباط با پزشك خود استفاده نمائيد .
توصيه :
با توجه به همه گيري ويروس كرونا ،در زمان سختي به سر مي بريم ولي بايد سعي كنيم با نگاه مثبت از اين زمان به عنوان فرصتي براي محكم كردن روابط خانوادگي استفاده كنيم .