
اخبار و مقالات
بیمارستان پیامبران
کلینیک خواب بیمارستان پیامبران، مرکزی پیشرو در درمان اختلالات خواب
بیخوابی را جدی بگیرید
وقتی از بی خوابی صحبت می کنیم، اغلب به یاد تاخیر در شروع خواب می افتیم.ا ینکه به رختخواب می رویم اما هرچه سعی می کنیم خوابمان نمی رود و افکار مزاحم مانع شروع خوابمان می شود. اما بی خوابی اشکال و انواع دیگری هم دارد، نوع دیگر بی خوابی، اختلال در تداوم خواب است، در این نوع بی خوابی، بیمار مکرراً از خواب بیدار می شود و بسیاری از افراد، در به خواب رفتن مجدد هم با مشکل مواجه می شوند. نوع دیگر بی خوابی زود بیدار شدن از خواب است. به عنوان مثال فردی که بطور معمول ساعت 6 صبح از خواب بیدار می شود، مدتی است که به جای ساعت 6، ساعت 3 صبح از خواب بیدار می شود و این در حالی است که احساس می کند، نیاز خوابش تامین نشده و هرچه سعی می کند نمیتواند بیشتر بخوابد. در نوع دیگر بی خوابی فرد 8 ساعت خواب معمول خود را دارد؛ ولی وقتی بیدار می شود احساس سرحالی و شادابی نمی کند.
درمان بی خوابی، خوردن قرص های خواب آور نیست. این کار نه تنها مشکل را حل نمی کند، بلکه درمان علت اصلی بی خوابی را نیز به تاخیر میاندازد. از آنجا که بسیاری از این داروهای خواب آور پس از مدتی اثر خواب آوریشان از بین می رود، لذا این بیماران مجبور می شوند داروی بیشتری مصرف کنند و از طرف دیگر چون علت اصلی بی خوابی در بسیاری از اوقات پیدا نمیشود، لذا علت اصلی بدون درمان باقی و مشکل بیمار همچنان به قوت خود باقی می ماند. وابستگی به این داروهای خواب آور از یک طرف و عدم درمان علت اصلی بی خوابی و مزمن شدن آن از طرف دیگر باعث می شود تا درمان بیخوابی بسیار مشکل تر و پیچیده تر از مراحل اولیه بیماری شود. بنابراین توصیه اکید می شود مبتلایان به بی خوابی، در مراحل اول بی خوابی برای درمان مراجعه کنند تا با سهولت بیشتر و سریع تر درمان شوند.
خروپف خطرناک چیست؟
خروپف مهمترین علامت بیماری خطرناکی به نام وقفه تنفسی حین خواب است. این بیماری در مردان به خصوص مردان چاق بسیار شایع است. فرد مبتلا به طور طبیعی متوجه بیماری خود نمی شود، چون وقفه های تنفسی و خروپف فقط حین خواب رخ می دهد و در صورت بیداری بلافاصله خروپف و قطع تنفس برطرف می شود. خطر سکته مغزی و قلبی، افزایش فشار خون، دیابت، تصادفات مرگبار به علت خواب آلودگی، ناتوانی جنسی، زودرنجی و تحریک پذیری، خشکی گلوی صبحگاهی و عدم لذت از خواب مهمترین عوارض این اختلال می باشد. این بیماری در زنان بعد از یائسگی به علت تغییرات هورمونی شیوع بالایی پیدا می کند. این بیماری قابل درمان است و بهترین اقدام برای درمان صحیح، تشخیص نوع و شدت ابتلا می باشد. تنها و بهترین روش تشخیص وقفه تنفسی حین خواب تست پلی سومنوگرافی (تست خواب استاندارد) است.
تست پلی سومنوگرافی (PSG)
تست پلی سومنوگرافی شبانه (تست خواب)
هدف از این تست تشخیص مراحل مختلف خواب (شامل میزان خواب های سبک، عمیق و رویا و زمان وقوع آنها) و اتفاقات غیر طبیعی حین خواب می باشد. پلی سومنوگرافی یا PSG متداول ترین تستی است که در مراکز اختلالات خواب انجام می شود. این تست برای تشخیص بسیاری از اختلالات خواب بهترین آزمایش محسوب می شود که از جمله آنها می توان به سندرم آپنه خواب انسدادی، سندرم آپنه خواب مرکزی، PLMDو نارکولپسی اشاره کرد. یکی از عوارض و نشانه های مشترک این اختلالات، خواب آلودگی درطی روز می باشد.
برای انجام تست PSG فرد باید یک شب را در کلینیک خواب بخوابد. طول مدتی که فرد خواب است تعدادی الکترود (صفحات کوچک فلزی) و وسایل دیگر برای ضبط اطلاعات لازم به بیمار متصل می شود. علی رغم تغییر فضای خواب و اتصال تعداد زیادی الکترود و وسایل دیگر به بیماران، اکثر بیماران حتی بهتر از روزهای معمول در آزمایشگاه خواب، به خواب می روند. تنها تعداد اندکی از بیماران اظهار می کنند که نسبت به شرایط معمول خواب بدتری داشته اند.
نشانه ها:
افراد مبتلا به نارکولپسی خواب را با ورود به مرحله خواب REM (Rapid Eye Movement) یا رویا آغاز می کنند در حالی که در افراد سالم، خواب non-REM شروع کننده ی یک دوره خواب است. این علامت که به عنوان علامت مشخصه و متمایزکننده ی نارکولپسی از بیماری های دیگر به شمار می رود، به راحتی به وسیله تست پلی سومنوگرافی (PSG) تشخیص داده می شود.
در این بیماری ممکن است کیفیت خواب شب افراد نیز کاهش یابد. حرکت کردن و جابجایی زیاد در رختخواب، پرش پاها در هنگام خواب،کابوس های شبانه و بیدار شدن های مکرر می تواند در خواب این افراد اختلالاتی ایجاد کنند.
تعداد، شدت و پیشرفت نشانه های این بیماری ممکن است از یک فرد مبتلا به فرد دیگر تغییرات زیادی را نشان دهد. ابتلای یکی از افراد خانواده، احتمال ابتلای افراد دیگر خانواده را افزیش می دهد و این فرضیه را مطرح می سازد که عوامل موروثی و ژنتیکی بر روی ابتلای به بیماری موثر می باشند. این واقیت این احتمال را مطرح می سازد که نارکولپسی می تواند یک بیماری ژنتیکی باشد. یافته های علمی این موضوع را تایید می کنند بدین معنی که خصوصیات ژنتیکی افراد در مستعد بودن آنها نسبت به این بیماری دخالت دارند.
خواب آلودگی افراطی در طی روز معمولا اولین و آشکارترین نشانه ی نارکولپسی است که شروع به تظاهر می کند. افراد مبتلا به این بیماری حملات خواب را در طی روز تجربه می کنند که معمولا قدرت مقاومت در مقابل آنها را ندارند و این حملات ممکن است از 30 ثانیه تا بیش از 30 دقیقه به طول بیانجامند. این حملات خواب هیچ ربطی به میزان وکفایت خواب شب افراد ندارند و ممکن است در هر موقعیتی رخ دهند همچون در سرکار، در مجامع عمومی، در هنگام خوردن، صحبت کردن، رانندگی کردن و یا در هر موقعیت نامناسب دیگر که بعضا می تواند موجبات بروز سوانح و خطرات مرگباری را مهیا نماید.
کلینیک خواب بیمارستان پیامبران
کلینیک خواب بیمارستان پیامبران در محوطه ای بسیار وسیع و زیبا در ساختمان جدیدالاحداث بیمارستان زیر نظر آقای دکتر خسرو صادق نیت متخصص طب کار و فلوشیپ اختلالات خواب راه اندازی شده است که در آن بیماران در یک اتاق کاملا شیک و با کلیه امکانات رفاهی یک شب را به استراحت می گذرانند و دستگاه های تشخیصی بسیار پیشرفته همه اختلالات آن ها را ثبت و بررسی می کند و در نهایت متخصصان طب خواب با بررسی یافته ها و با همکاری سایر متخصصین رشته های مختلف پزشکی اقدامات لازم درمانی را انجام می دهند.
دکتر صادق نیت کلینیک خواب بیمارستان پیامبران را وسیع ترین و مدرن ترین کلینیک خواب بیمارستان های خصوصی ایران و قابل مقایسه با مراکز معتبر کشورهای پیشرفته جهان می دانند.
مراجعان به کلینیک خواب بیمارستان پیامبران از امکانات و خدمات ارائه شده رضایت کامل دارند و تاثیرات تشخیص و درمان های ارائه شده در این مرکز را بسیار فراتر از حد تصور قبلی خود می دانند و برخی از آن ها متذکر می شوند که ای کاش سالها زوتر می توانستند از خمات این چنینی برای حل مشکلات خواب خو بهره مند شوند.