
اخبار و مقالات
بیمارستان پیامبران
درمان کامل موردی نادر از بیماری استیونز جانسون در بیمارستان پیامبران
در تاریخ 98/4/23 بیمار خانمی بر روی برانکارد، به بیمارستان پیامبران آورده شد. این خانم 43 ساله که دورگه ایرانی–هندی بودند، بعد از جراحی دیسک کمر بر اثر مصرف داروهای تجویز شده دچار مشکلات پوستی شده بود. در طی دو روز پوست بدن این خانم پر از تاولهای بزرگ آبدار شده بود به طوری که سرتاسر بدن (حتی داخل دهان و اندام تناسلی) به جز کف پاها و دستها درگیر شده بود.
بیمار با تشخیص بیماری استیونز جانسون توسط پزشکان متخصص، در بیمارستان و در اتاق ایزوله و استریل بخش مراقبتهای ویژه بستری شد تا احتمال ایجاد کوچکترین عفونتی برای ایشان منتفی شود. در طی مراحل درمان در ابتدا کل بدن ایشان پانسمان میشد و علاوه بر درمان دارویی، حمام روزانه و بریدن تاولهای پوستی و تخلیه آنها انجام می شد. این روند درمان سه هفته به طول کشید و اگرچه درمان بسیار حساس و سخت بود ولی خوشبختانه بیمار با بهبود کامل و حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.
(سندرم استیونز–جانسون به انگلیسی Stevens–Johnson Syndrome:( یک بیماری نادر در پوست و مخاط بدن است که بر اثر عفونت یا داروهای آلرژیزا ایجاد میشود. به صورتی کلینیکی، این بیماری خود را به صورت یک بیماری عمومی با تب، و آبریزش نشان میدهد. پس از آن پوست شروع به التهاب میکند. مرکز التهاب سیاه رنگ است و در داخل دهان، لبها و آلت تناسلی جوشهای دردناکی ایجاد میشوند. بعضی اوقات تعداد این جوشها چنان در دهان زیاد است که بیمار از درد دهان خود را نمیتواند باز کند و مشکلاتی برای غذا خوردن وی ایجاد میشود.
پیشگیری از بیماری سندرم استیونز جانسون
- اگر شما در اثر مصرف دارویی به سندرم استیونز جانسون دچار شده باشید و پزشک به شما اطلاعات لازم را در این مورد داده باشد باید از مصرف این دارو اجتناب کنید. نکته کلیدی پیشگیری از عود سندرم استیونز جانسون است؛ زیرا سندرم استیونز جانسون میتواند در اپیزود بعدی بسیار شدیدتر باشد.
- اعضای خانواده نیز ممکن است در خطر ابتلا به سندرم استیونز جانسون قرار داشته باشند؛ زیرا سندرم استیونز جانسون میتواند فاکتور خطر ژنتیکی داشته باشد.